Теплоізоляція та гідроізоляція ємкостей

Стандартні методи утеплення цистерн, наприклад, мінеральними Ватою, дуже трудомісткі, недовговічні (термін служби мінеральної вати не більше 5 років), неефективні. Розглянемо приклад утеплення бітумного сховища методом обробки скловатою:

  • 1) Спочатку до цистерни приварюють безліч прутів, якими пізніше буде кріпитися утеплювач.
  • 2) Потім на прутки нанизують скловату, після чого прутки загинають, фіксуючи її.
  • 3) Щоб надати більш рівну форму і якомога щільніше притиснути утеплювач до цистерни, мінвату обв’язують склотканиною, попередньо приварюючи напрямні для облицювання залізом.
  • 4) І в ув’язненні прикручують листи заліза, щоб весь пиріг був захищений від механічних пошкоджень і води.

Вартість утеплення цистерни площею 100 м2  — 55000грн . Час роботи над однією цистерною (4 чол) 3 дні

У результаті ми маємо залізну цистерну, яку назвати утепленій просто не можна. Величезна кількість містків холоду, якими є металеві прутки, відразу знижують ефект теплоізоляційного покриття. До того ж така конструкція буде просочуватися вологою зсередини, тому що при різниці температур в зазорах між мінватою і залізом буде утворюватися конденсат. Взимку конденсат вбирається в утеплювач і замерзає, внаслідок чого значно підвищується коефіцієнт теплопровідності, і утеплювач просто перестає виконувати свої функції. Якщо цистерна призначена для зберігання бітуму (як у нашому випадку), то немаловажна стійкість зовнішньої конструкції до високих температур не тільки зсередини, але і зовні. При переливу бітуму в цистерну мала частина обов’язково проллється повз горловини і бітум з температурою +200 оС потрапить на металеву захист. У місцях стиків і швів гарячий бітум протікає під метал і руйнує мінвату. Термін придатності такого утеплення менше 3-х років. Витрати на розігрів однієї бочки з бітумом колосальні, при потужності електротенів в 50 КВт час розігріву бітуму до 180С — 7 діб!

Ми пропонуємо послуги з теплоізоляції різного призначення цистерн, резервуарів та ємностей (сховища палива, газгольдери, резервуари з водою, цистерни для перевезення горючих матеріалів тощо) методом напилення пінополіуретану. На сьогоднішній день, напилюваний пінополіуретан — це найсучасніша та ефективна тепло-і звукоізоляція, одержувана на місці проведення робіт.

Пінополіуретан (ППУ) — теплоізоляційний матеріал нового покоління з дуже низьким коефіцієнтом теплопровідності (0,022 Вт / мк), стійкий до впливу води і агресивних середовищ. Наноситься методом напилення, а тому не вимагає додаткових кріпильних засобів. ППУ отримав широкий спектр розповсюдження: утеплення фасадів, утеплення фундаментів, утеплення ангарів. (Докладніше про ППУ тут). Єдине чого боїться пінополіуретан — це ультрафіолет. Але від нього дуже просто захиститися — пофарбувати поверхню ППУ будь-якою фарбою, не пропускає УФ.

Утеплення цистерн за допомогою напилення пінополіуретану має цілий ряд переваг:

  • Утворення монолітного покриття по всій поверхні ємності без швів і щілин.
  • ППУ можна наносити прямо по іржі.
  • Можливість напилювання матеріалу будь-якої товщини.
  • Роботи з напилювання проводяться з дуже високою швидкістю (до 100м2 протягом однієї зміни 2 чол.).
  • Використовуючи термостійкий ППУ, можна нагрівати цистерну до 250С
  • Пінополіуретан не змінює властивостей з часом, зберігаючи високі показники гідро-і теплоізоляції.
  • Його термін служби складає від 30 років (з захистом від УФ).
  • Матеріал є екологічно чистим і не підтримує самостійного горіння (група горючості Г2).

Тепер давайте розглянемо технологію утеплення тих же цистерн для зберігання бітуму за допомогою пінополіуретану:

  • 1) Маємо голі металеві цистерни.
  • 2) Напилюємо на поверхню пінополіуретан товщиною всього 50 мм.
  • 3) Наносимо забарвлення поверхні ППУ для захисту від УФ.

Вартість утеплення цистерни площею 100 м2 62000грн.  Час роботи над однією цистерною (2 чол) 8:00 год

У результаті ми маємо цистерну, утеплену безшовним матеріалом, який не боїться високих температур і вологи, а значить, він буде зберігати свої властивості довгі роки і економити енергію і час. Термін служби такого утеплення більше 30 років і це всього за додаткові 7000 грн у порівнянні з утепленням цистерни мінеральною ватою.
Включаємо тени тієї ж потужності 50 КВт, гріємо добу. Температура за 24 години стала 138С. Гарячий бітум піднімається наверх і починає плавити залишилася тверду брилу, тени можна вимкнути, тому що втрати тепла з утепленої ППУ цистерни не більше 5оС за 24 години. Бітум буде грітися 6 діб, але час роботи тенів — 40 годин.                      Економія очевидна!

Зателефонуйте нам, і наші технологи розкажуть про технології напилення ППУ і дадуть відповідь на будь-які питання.

Ми працюємо по всій території України!
Звертайтеся — ми завжди раді своїм клієнтам!

Адреса: м. Чернівці, вул. Головна, 237
м.Чернівці-Коровія   вул. Головна 78Р
  

Тел./моб.      050 5887281;   0683478978    050 5776964

http://ppu-kotor.com.ua ;

ppu-kotor@ukr.net